Zlatans comeback i Europa

Vi har alla sett hur vår favoritspelare Zlaran tagit över världen med sin attityd och dominanta spelstil. Här senast var han på andra sidan havet i USA och gjorde sig till ett välkänt namn även där. Tidigare kunde ni läsa om fotbollsproffs på andra sidan Atlanten och hur de gjort ifrån sig, här tänkte vi nu kika hur Zlatan spelat under sina inledande matcher efter återkomsten till Europa och AC Milan. Han är ju känd för att inte bara leverera själv på planen, utan även för att lyfta sina medspelare och hela laget. I USA snittade han 1 mål per match under hans sista säsong hos LA Galaxy, inte illa pinkat för en då 37 år gammal Ibra. Många var vi som var förväntansfulla när det bekräftades att han skulle tillbaks till Milano och Italien ännu en gång.

Källa: Pexels

Återvänder han till Sverige?

När Zlatan klev in och köpte andelar i Hammarby FF blev snacket om hans återkomst till Sverige än mer aktuellt, det har ju snackats i år om huruvida han tänkte avsluta karriären i Allsvenskan och Malmö, men med detta köp lutar det mer och mer åt en svensk återvändo. Dock inte i Malmö som så många tänkt men i Hammarby. Om det är fallet återstår att se, men chanserna känns bra mycket högre med detta i åtanke. Inför säsongen kunde vi genast se lite av resultatet kring köpet — spelsidorna högg direkt och trodde Zlatan skulle bidra med segrar och SM-guld direkt. Om man ska tro oddsen, så såg vi innan säsongen låga odds på Hammarby, men som hunnit upp till 6.00 i dagsläget. Fler odds tips kan dock vara bra att ta del av innan man mäktar in kupongen. Med fjolårets starka resultat och Zlatan i ryggen är de en kraft att räkna med, frågan är bara om han ska lyckas mäkta med guld även som ägare.

Italien kallar

Som vi alla redan vet om är Ibras kärlek mot Italien enorm, det var där han blev världskänd, det var där han vann sina första större titlar. Och det var där han verkligen vann hela landets hjärta, från Milano till Turin med flertalet guldpokaler. Inte är det konstigt att han sökte sig dit igen för än mer glädje. Han inledde återkomsten med ett mål redan i andra matchen mot Cagliari. Det var dock inte lika många mål som vi är vana att se honom göra men Zlatan-effekten märktes tydligt i laget, av de 7 inledande matcherna vann de 5 för att kryssa 2. Första förlusten med Zlatan i truppen kom i den 8e omgången, och inte var det på grund av Zlatan. Han nätade i derbymatchen mot Inter som förlorades med 4-2.

Efter speluppehållet verkar han ha kommit igång med målskyttet, två mål på tre matcher och Milan ser ut att vara i form. Frågan är om det räcker till, med bara sju omgångar kvar har man chans att ta sig till Europa League, men 4e platsen är i dagsläget 15p ifrån.

Det är med stora förväntansfulla ögon vi följer fotbollskungen och hans avslutning i Serie A, ska han avsluta karriären lika dominant som han spelat den hittills? Allsvenskan och Hammarby väntar, och som de säger, den som väntar på något gott…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *