”The GOATs” Tidernas bästa tennisspelare

Det är få idrottsmän som är så karaktäristiska som vissa tennisspelare. Ingen har haft sådana utbrott som John McEnroe, och ingen har nog charmat publik och fans som Roger Federer och Rafael Nadal. Men det är svårt att avgöra vem av dem som är den bäste. Vem är helt enkelt ”The GOAT”? (Greatest of all Time)

Det finns några alternativ, varav ett par av dem fortfarande har chansen att ta ett större grepp om tennisvärlden.
Novak Djokovic är utan tvekan Serbiens bästa tennisspelare genom tiderna. Han har vunnit 13 Grand Slam, vilket inkluderar flera titlar i Australien Open, Wimbledon, Franska Öppna och US Open. Han blev proffs 2003 men har på senare år befunnit sig i svacka. 2018 kom han däremot tillbaka. Hans senaste titel vann han i Australien Open mot huvudkonkurrenten Nadal och vill man ha tips för betting på tennis, https://extra.bet365.com/news/sv/Tennis, har han oddsen på sin sida att vinna Wimbledon i år igen (2,62).
Novak Djokovic


(”Novak Djokovic” (CC BY-SA 2.0) av Carine06.)

Roger Federer

Är Roger Federer tennisens GOAT? Han har onekligen kallats det och med otroliga 20 Grand Slam-titlar är det få som säger emot. Han blev proffs 1998 och lyckades 20 år senare, 2018, vinna Australien Open. Ålder är bara en siffra i schweizarens fall och han har flera gånger blivit utsedd till världens bästa idrottsman. Däremot har det kommit nya spelare som utmanar ”gamlingen” och han åkte ur årets Australian Open mot stjärnskottet Tsitsipas, https://svenska.yle.fi/artikel/2019/01/20/tsitsipas-storskrallde-i-australian-open-slog-ut-idolen-federer-i

Rafael Nadal

Det här är världens bäste grusspelare. Det går inte att säga något annat om tjuren från Mallorca, som har hela 16 Grand Slam-titlar, varav 11 av dem är från Paris och Roland Garros. Han är en av de fyra manliga spelarna som har vunnit samtliga Grand Slam-titlar, men på senare år har han dragits med skador och mer sällan tagit sig till finalerna. Han blev proffs 2001.

Rafael Nadal


(”nadal 2” (Public Domain) av smarch0987.)

Björn Borg

Björn Borg har en särskild plats i svenska folkets tennishjärtan. Han har flera gånger kallats för Sveriges främste idrottsman och för tidernas GOAT, https://www.expressen.se/sport/tennis/darfor-ar-borg-den-storste-nagonsin/. Hela 11 titlar tog svensken och han dominerade i Wimbledon, där han vann varje år 1976-1980. Det här rekordet har ännu inte slagits, även om Federer också har tagit fem W-titlar i rad. 

John McEnroe

Det är få som har ett så hetlevrat temperament som McEnroe. Han är tennisvärldens kontroversiella rockstjärna och är ihågkommen för sina utbrott lika mycket som för sin tennis. Hans rivalitet med Borg och Lendl är ökänd.  Sammanlagt vann han sju Grand Slam och han dominerade tennisen under den första delen av 80-talet. 


John McEnroe


(”US Open 2009 4th round 579” (CC BY 2.0) av Edwin Martinez1.)

Ivan Lendl

Det här var McEnroes största konkurrent. Under sin karriär mellan 1978 och 1994 spelande han i 19 Grand Slam-finaler och vann åtta av dem. Han spelade alltid för Tjeckoslovakien, men flyttade till USA efter sin karriär.

Rod Laver

Australiern Rod Laver är landets största tennisstjärna. Han är den enda spelaren som två gånger har vunnit en äkta Grand Slam – vilket är alla fyra stora turneringar under ett år. Sammanlagt har han vunnit 11 titlar i singel och nio i dubbel. Han var aktiv mellan 1963 och 1976 och den största tennisarenan i Melbourne är uppkallad efter honom. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *