Multumlönerna som världens bäst betalda idrottsmän tjänar

Det är svårt att inte häpnas över de enorma lönecheckarna som idrottsstjärnorna drar in, även om världens rikaste företagare tjänar mer. Den amerikanska tidningen Forbes listar varje år lönerna hos de 100 främsta idrottsstjärnorna och det här är topp 5. 

Lionel Messi

Idrottsmannen som tjänade mest av alla mellan juni 2018 och 2019 var ingen mindre än Lionel Messi. Argentinaren kunde skratta sig lycklig hela vägen till banken med sina 1,2 miljarder kronor. Han tog därmed över förstaplatsen från boxaren Floyd Mayweather, som i år inte ens fanns med på topp 100. 

Det finns inget som tyder på att Barcelonastjärnan kommer sluta att tjäna över miljarden i årslön. Enligt rykten vill den spanska klubben, som han har spelat för sedan tonåren, ha kvar 32-åringen i ett par säsonger till. Klubben har som mål att vinna både Champions League och La Liga 19/20. Spelbolagen som rapporterar om både nyheter och betting på fotboll har satt oddsen för att de vinner Champions League på 6.00 och 1.72 för att de vinner La Liga. 


 

Cristiano Ronaldo

På andraplats kommer en annan fotbollsspelare, och ingen mindre än självaste Cristiano Ronaldo. Messis forna ärkefiende, och tillika före detta spelare i Real Madrid, bytte 2018 till Serie A och Juventus och togs in av de italienska fansen med öppna armar. Förra räkenskapsåret fick han 1,03 miljarder kronor i lön från klubben och sponsorerna. Under hans första säsong vann Juventus ligan och den portugisiske anfallaren blev både ligans och klubbens skyttekung med 21 respektive 28 mål. Och lön för mödan måste han ju ha.  

Neymar

Den sista fotbollsspelaren att komma in på Forbes topp 5-lista är brassen Neymar. 27-åringen tjänade 990 miljoner kronor förra året och sitter på ett superavtal med franska PSG. De köpte anfallaren från Barcelona 2017 för rekordsumman 2,5 miljarder och kontraktet sträcker sig till 2022. Däremot uppges Neymar vantrivas i Paris-kluben och rykten säger att han vill komma tillbaka till Barcelona. PSG har däremot sagt nej. 

Canelo Alvarez

Nummer 4 på listan är kanske något förvånande. Där hittas den 29-årige boxaren Canelo Alvarez från Mexiko. Förra året tjänade han hela 884 miljoner kronor. Anledningen till hans enorma lönecheck är för att han i oktober ingick ett avtal med streamingtjänsten DAZN om att ställa upp i 11 matcher under de kommande fem åren. Varje match är i genomsnitt värd 33 miljoner dollar och totalsumman kommer som minst att landa på 365 miljoner dollar. 

<iframe src=https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/SaulCaneloAlvarez/photos/a.1697722253796970/2485969784972209/?type=3&width=500 width=500 height=429 style=border:none;overflow:hidden scrolling=no frameborder=0 allowTransparency=true allow=encrypted-media allowFullScreen=false></iframe>

Roger Federer

Nummer 5 på Forbes lista är ingen mindre än ”the GOAT” Roger Federer. Den spelande tennislegenden tjänade under 2018 878 miljoner kronor. Det är en helt OK summa att kunna dra sig tillbaka på, när han nu bestämmer sig för att göra det. Nyligen åkte han ur US Open i kvartsfinalen mot bulgaren Grigor Dimitrov.  Det kommer inte att bli några problem för dessa fem att pensionera sig tidigt. Faktum är att de hade kunnat avsluta sina karriärer redan efter ett par års spe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *