GoT-febern fortsätter

Game of Thrones. Vad ska man säga om denna saga som har tagit hela världen med storm värre än Sagan om Ringen gjorde i början av 2000-talet. Det går inte att vända sig 360 grader utan att man i någon butik, på någon sajt eller på någon tevekanal ser något som får tankarna att vandra mot Westeros. Man undrar om George R. R. Martin visste vad han skapade för cirkus när han skrev den första boken, för den här franchisen har vuxit bortom böckerna och HBO-serien.

 


(”Game of Thrones” (CC BY-SA 2.0) av theglobalpanorama.)

Merch, spel och andra prylar

Riktiga Game of Thrones-fans har verkligen inga problem med att hitta och fylla sina hem med saker som visar hur mycket de beundrar serien. Förutom alla traditionella strumpor, t-shirts och boksamlingar i olika band kan man hitta statyetter, POP!-figurer, sängkläder och glas – you name it! Du kan hitta det mesta med ätternas sköldar tryckt på. 

Man behöver inte vara ett hardcore-fan för att tycka om spinoff-prylarna som har kommit ur bok- och teveserien. Det har gjorts riktigt bra spel som kan spelas även av de som bara är måttligt trollbundna av den storslagna berättelsen. Telltale Games spel Game of Thrones kom till flera konsoler och operativsystem 2014 och är ett av de spel som har fått mest hyllningar. Game of Thrones spelautomat hos Mr Green casino är ytterligare ett spel som har en stor spelbas. Spelet är ett samarbete mellan Microgaming och HBO och man möter samtliga hus: Baratheon, Lannister, Stark och Targaryen, bland raderna. Det senaste spelet som har släppts i seriens ära är Reigns: Game of Thrones, som utvecklades av Nerial och släpptes i oktober. 

 


(”Rumor: Game of Thrones Leak Reveals The” (CC BY 2.0) av BagoGames.)

The end of Game of Thrones”
Det är troligt att det kommer att komma ut ännu fler minnessaker och fanprylar, spel och bokserier, nästa år då den åttonde och sista säsongen kommer att sändas. Kit Harrington, som spelar Jon Snow, har berättat att han grät när han läste manuset till den sista säsongen och att han bröt ihop totalt när han lästa den sista meningen: ”The end of Game of Thrones”. Och det kommer han nog inte att vara ensam med att göra. Redan nu har fans börjat sörja att serien kommer att ta slut efter att de sista sex avsnitten visas i april. Men är det verkligen slutet? 

Möjlig spin-off
HBO har redan nu bekräftar att man har beställt ett pilotavsnitt av en spin-off på sagan, och att den kommer att regisseras av R. R. Martin och Jane Goldman (som ligger bakom filmer som Kingsman: The Secret Service och Kick-ass). Den kommer att utspela sig flera tusen år innan sagan som vi känner till den, och bland annat handla om hur ”The Wall” byggdes. Däremot har produktionsbolaget sagt att pilotavsnittet inte är en garanti på att det kommer att komma en serie. Ett pilotavsnitt behöver inte betyda att det blir en serie – även om det första pilotavsnittet av Game of Thrones först ska ha ratats. Oavsett om det här banar vägen för en ny serie så kommer sagan troligtvis inte att ta slut – ytterligare fyra spin-offs är nämligen planerade. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *