Batman i spelvärlden


Källa: Pixabay


Det har knappast undgått någon att Batman är stor på både TV såväl som film. Det finns idag flera filmer, både animerade och live action. Dessa har såklart blivit otroligt populära och den brottsbekämpande hjälten har blivit känd hos både barn och vuxna, inte minst då han funnits med väldigt länge.  Men hur ser det egentligen ut i spelvärlden?

Som gjord för spel

Faktum är att det redan idag finns många olika titlar där  du själv får uppleva att vara Batman. Precis som med filmerna, är vissa bättre än andra. Det bästa är att det finns många olika sorters spel, så det finns något för alla olika gamers där ute. Det har kommit ut spel med honom ganska länge nu, men mest aktuellt är det att fokusera på de lite mer moderna spelen.

Man kan knappast prata om dem utan att nämna Batman: Arkham, som är en serie av spel som blivit otroligt kända. Serien började så tidigt som 2009 och har sedan dess utvecklats och publicerats av en mängd olika företag, nu för tiden är det Warner Bros Interactive Entertainment som arbetar med titlarna. Tidigare har du haft giganter som Square Enix och Eidos Interactive.

Batman: Arkham är en form av actionäventyr som är perfekt för den som vill ha spänning och adrenalinfylld action där du får slåss mot de ökända antagonisterna i Batman-universumet. Det har också blivit en av de större speltitlarna, med den senaste i 2015 med Batman: Arkham Knight.


”Batman: Arkham City” by Joshua Livingston (CC BY 2.0)Lugnare spel med Batman

Batman figureras alltså i alla möjliga spelversioner och du finner även enklare spel för den som inte gillar action. Detta gör sig tydligt i alla möjliga former som exempelvis casino online där William Hill har utformat ett spel på den populära filmen, The Dark Knight Rises, samt ett spel som heter Batman och Catwoman Cash. Det visar på att actionhjälten dyker upp lite varstans och det är uppenbart att det är en populär karaktär för speltillverkarna. 

Vill du ha ett mellanting så får man inte missa Telltales Batman. Telltale fokuserar inte minst på så kallade ”point-and-click”, det vill säga spel där man klickar sig fram. Deras Batmanserie har blivit väldigt känd och inte bara bland entusiasterna. Spelet har ett ganska avslappnat tempo där det finns en del pussel, mycket konversation men även en del interaktiva filmsekvenser där du ska trycka på rätt knappar som anges.

Batman för barn

Alla de spelen ovan är främst riktade till en äldre spelgrupp. Det innebär också att de ofta har lite mörkare teman, mycket våld och även blod kan förekomma. Men vi får inte glömma att Batman är riktigt populär bland barnen också. Där är det kanske LEGO du bör ta och kika på. Faktum är att Lego-spelen är väldigt populära, även bland en del äldre spelare.

I dessa spelen får du gå på äventyr med Batman och de kända karaktärerna men allting är lite mer barnsligt eftersom karaktärerna såväl som världen är i lego. Så våldet är rejält nedtonat och det är lite mer humor i det än man kanske är van vid i storfilmerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *