Hockeymål som tog världen med storm

Vi har tidigare pratat om den ökända “Foppa-dragningen” som tog hockeyvärlden med storm. Här tänkte vi kika på några andra pärlor genom historien, mål som tagit världen med storm när man minst anat det. För visst är det något särskilt med det oväntade som kommer från ingenstans, skott bakom buren in i mål, dragningar utan dess like eller målvakter som tabbar sig. Det finns många pärlor att hitta och här är våra bästa.

Pexels

Mikael Granlund VM

Finnen som tog världen med storm, Mikael Granlund chockade många när han mot Ryssland tog pucken på bladet och svingade in den likt Zorro in i krysset. Ett av de snyggaste och mest oväntade målen genom tiderna när Granlund kom bakom buren, drog en kille för ett sedan göra ett av sina mest välkända mål i karriären. Än idag pratas det om målet i VM sammanhang.

Marek Malik

Straffen som tog världen med storm, många var det som höjde ögonbrynen när Marek Malik som inte hade gjort mål på säsongen skulle lägga en straff för NY Rangers mot Washington Capitals säsongen 2005. Han kom, såg och segrade, den klassiska dra till sidan sen genom benen och upp i kryssetvarianten har setts många gånger efter det. Men detta var en av de första gångerna vi såg någon göra något sånt i större sammanhang och reaktionerna var enorma.

Pavel Datsyuk

 

Den ryske storstjärnan har många höjdpunkter från sina år som verksam, med sina sjuka dragningar och snabba backhands har många omöjliga mål gjorts av honom. Ett av de garanterat snyggaste var i NHL, även detta på straff, när hans Red Wings mötte Chicago Blackhaws. Han fintar upp målvakten på läktaren och lobbar retsamt in pucken över målvaktens benskydd, målisen under förflyttning kan inte göra något annat än se pucken långsamt flyga förbi sig.

SHL

I SHL har vi även sett väldigt många snygga mål, säsongen 21/22 är på gång och många väntar ihärdigt på nya pärlor. Några spelare att hålla ett extra öga på kan vara Dick Axelsson, Linus Klasen, Simon Ryfors och Daniel Viksten som inte är blyga på isen. På bet365 kan man få bettingtips för ishockey när det drar igång och spå sina vinnare för denna säsong.

Fjolårets kanske största skräll var Leksand som gjorde väl ifrån sig med Marek Hrivik i spetsen. Tjecken tog leksingarna till en tredjeplats i tabellen och vann själv poängligan för den gångna säsongen. Lite av hans finess ser på SHL Awards, där han tog hem ett och annat pris för säsongen.

En som genom säsongerna slagit igenom som en riktig målgörare med många fina pärlor där han bland annat tagit efter Mikael Granlunds zorromål är Nils Höglander i SHL. Han vann priset för årets mål den förra säsongen, han vann även priset året innan och året innan… En stor talang att hålla koll på. Det senaste priset vann han när han lirkade sig igenom försvaret och gjorde precis som Marek Malik men inte på straff, med försvaret i kiosken så drog han pucken mellan benen och smällde upp den i bortre krysset till allas förvåning. Vi säger som Lasse Grankvist utbrast i sändning ”HAN LEEEKER HOCKEY”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *